ANNONS
Stadsbyggnadskontor 3D-printar ansiktsvisir till vården
Foto Bojana Lukac Malmö Stad

Stadsbyggnadskontor 3D-printar ansiktsvisir till vården

annons
ANNONS

När vården inom Malmö stad lyfte behovet av skyddsutrustning, bytte två medarbetare inom stadsbyggnadskontorets 3D-team kurs från stadsbyggnadsmodeller till ansiktsvisir.

Björn Fröding, modelltekniker, och Paul Stewart, 3D-visualiserare, såg på olika 3D-forum att det råder stor brist på skyddsmaterial och annan utrustning i sjukvården just nu. De insåg att det skulle vara möjligt att 3D-printa ett ansiktsvisir. Ett tjeckiskt företag delade med sig av en gratis printfil som gjorde att de kunde agera snabbt, berättar Björn Fröding.

Under helgen arbetade de sex 3D-printrarna i modellverkstaden dygnet runt och totalt producerades 75 ansiktsvisir. Att 3D-printa ett ansiktsvisir tar 45 min.

-Vi hann även med att vidareutveckla produkten och nu tillverkas ett visir efter en printfil från ett svenskt företag, 3DVerkstan, i Stockholm. Det nya visiret går snabbare att tillverka och kräver mindre material, säger Paul Stewart.

Nu ska först visiren kvalitetssäkras innan de delas ut i verksamheter där den här typen av ansiktsvisir behövs.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.