Glasbranschföreningen utökar arbetet för en mer jämställd glasbransch. En del i arbetet med en jämställd glasbransch är att starta ett nätverk för kvinnor i glasbranschen.
Syftet med nätverket är att stärka genom utbildning och kunskap, stötta genom att nätverka och dela erfarenheter för att därigenom behålla de som är verksamma i glasbranschen.
– Att arbeta i glasbranschen måste tilltala alla, både kvinnor och män. Likaså måste våra utbildningar vara attraktiva för alla. Det innebär att branschen måste ha attityder och företagskulturer så att kvinnor känner sig välkomna och lika behandlade, säger Karin Lindskog, projektledare på GBF.
Nätverket kan bli en viktig funktion för att stärka kontakten med kvinnor i samma situation, menar Karin Lindskog. Nätverksträffarna kommer att erbjuda en chans att utbyta erfarenheter och idéer, skapa kontakter och hitta förebilder inom branschen. Första nätverksträffen kommer att genomföras kvällen innan Glasdagen den 4 februari i Stockholm.
– Ett strategiskt och målinriktat jämställdhetsarbete leder till utveckling, och bättre kompetensförsörjning för våra medlemsföretag. Företagen behöver rekrytera många vilket innebär att vi på ett bättre sätt måste synliggöra branschens utsikter och framtid för alla, både kvinnor och män, säger Erik Haara, vd för GBF.