HSB Bostad är Sveriges mest jämställda byggföretag

Jonas Erkenborn. Foto: Alexander Ruas

HSB Bostad är Sveriges mest jämställda byggföretag

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

För femte året i rad tar HSB Bostad topplaceringen på Sveriges mest jämställda byggföretag, enligt Nyckeltalsinstitutets jämställdhetsindex JÄMIX.

– Det är ett glädjande besked och jag är väldigt stolt över utmärkelsen att vara Sveriges mest jämställda byggbolag. Att vi fortsatt är branschledande för femte året i rad är ett kvitto på att det arbete vi lägger ner på att nå vårt mål som ett jämställt bolag fungerar. Det är en viktig fråga för oss på HSB Bostad och vi kommer fortsätta att sätta höga mål och arbeta vidare för att bli ännu bättre, säger Jonas Erkenborn, vd på HSB Bostad.

Av samtliga bolag intar dessutom HSB Bostad placering 8 och hamnar bland de 10% mest jämställda arbetsgivarna i svenskt arbetsliv. För det tilldelas HSB Bostad certifikatet Excellent Arbetsgivare 2022.

Annons

– HSB Bostads styrkor som arbetsgivare är att de erbjuder mycket attraktiva och jämställda arbetsvillkor för både män och kvinnor, de har lyckats bygga jämställda grundstrukturer internt och har en jämställd ledningsgrupp. I år har även framsteg gjorts inom långtidsjukfrånvaron, där nivåerna sänkts för både män och kvinnor till en i princip frisk nivå för samtliga, vilket indikerar mycket god arbetsmiljö för alla, säger Tina Ekström, vd på Nyckeltalsinstitutet.

Jämställdhetsindex JÄMIX baseras på Nyckeltalsinstitutets databasunderlag bestående av ca 650 000 medarbetares arbetsvillkor vilket motsvarar drygt 15% av svenskt arbetsliv, från 12 olika branscher. Fördelningen mellan privata och offentliga aktörer är 50/50. Nyckeltalsinstitutets jämställdhetsindex utgår från nio mätbara nyckeltal som tillsammans visar jämställdheten i företag. Totalt medverkade 350 företag och organisationer i mätningen för 2022.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.