Tillsammans med forskare och externa parter har Thermotech tagit fram ett system för golv- och takvärme i flerfamiljshus.
Konceptet, kallat MultiLevel, innebär att golvvärmerör gjuts in i varje bjälklag och genom att man då tillför värme genom både taken och golven kan temperaturen på värmebäraren hållas mycket låg, vilket ger både hög boendekomfort och låg energianvändning, menar företaget. Uppvärmningssystemet blir självreglerande då man har en extremt låg drifttemperatur, oisolerade bjälklag där värme tillförs från stora ytor och en frånvaro av individuell rumsreglering. Framledningstemperaturen av fastigheten styrs av utomhustemperaturen och tillskott av värme och kyla, till exempel vid solinstrålning och vädring, regleras automatiskt av systemet. Systemet blir så att säga sin egen termostat, det vill säga det kan kyla ett rum samtidigt som det värmer ett annat.
Man hävdar även att systemet kan ge lägre byggkostnader då en stor del av installationen kan göras färdig innan ingjutning vilket ger färre håltagningar. De ingjutna golvvärmeslingorna ger också möjlighet till jämnare och snabbare uttorkning än vid konventionella byggen.
Idag värms de flesta flervåningshus upp av vattenburna radiatorer med individuella termostater men med detta golv- och takvärmesystem vill Thermotech undersöka fler möjligheter. Konceptet är framtaget i samarbete med bl a Henrik Karlsson på SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (tidigare Chalmers) och baseras på flera års forskning och referensprojekt. MultiLevel var ett av fyra företag som nominerades till Stora Inneklimatpriset 2015.