Isotimber och Koljern Nordic inleder samarbete

Isotimber och Koljern Nordic inleder samarbete

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

De två bolagen har inlett ett marknadssamarbete som syftar till att erbjuda ett helhetskoncept med stomme och grund.

Isotimber tillverkar väggkonstruktioner av trä med isolerande luftkanaler och Koljern Nordic har utvecklat en lösning som består av bärande element av Foamglas och används bland annat i bygget av innovationsprojektet förskolan Hoppet.

– Kombinationen av Isotimbers lätta trästomme & väggar samt Koljern Nordics platta-på-mark av återvunnet glas är ett helt unikt koncept som är designat för lång hållbarhet. Syftet med vår grund är att ersätta isolerad betong med en produkt som är beständig och cirkulär som samtidigt möjliggör att resten av byggnaden förblir intakt under lång tid, säger Henning Eliasson, vd Koljern Nordic

LÄS MER: Isotimber och RISE tar fram fossilfria byggskivor

– Isotimber och Koljern levererar båda kvalitetsprodukter som produceras och installeras väldigt rationellt. Att arbeta med prefabricerade produkter är en princip som möjliggör för kunden att investera i kvalitetsmaterial och samtidigt spara tid och kostnad för installation, säger Håvard Jegerstedt, vd Isotimber.

Koljern-grunden finns nu med i Isotimbers bygghandbok där infästningsdetaljer mellan vägg och grund har utvecklats inför samarbetet. Samarbetspartnernas första projekt går av stapeln i Umeå med byggstart efter sommaren.

Sponsrat innehåll från Swisspearl
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.