IsoTimber belönas med Östersunds kommuns miljöpris

IsoTimber belönas med Östersunds kommuns miljöpris

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Bolaget hyllades för sina väggelement av trä under det årliga Klimatseminariet i Östersund.

IsoTimber tillverkar husstommar av trä. Väggarna är både bärande och isolerande. Byggblocken kan återbrukas och sedan återvinnas till träfiberskivor.

”Svenska byggnader står för en dryg femtedel av Sveriges utsläpp av växthusgaser, sett ur ett livscykelperspektiv. Med sin affärsidé och mission om att leverera den mest hälsosamma och miljösmarta husstommen i världen fortsätter IsoTimber sitt arbete för minskad klimatpåverkan inom bygg- och fastighetsbranschen. IsoTimbers väggelement av trä med en lång livslängd är designade för att lätt kunna återbrukas med ambitionen att det i framtiden ska bli en helt cirkulär produkt,” lyder motiveringen från Miljö- och samhällsnämnden, Östersunds kommun.

– Jag känner mig stolt som VD på IsoTimber att få ta del av Östersunds kommuns miljöpris. För mig är det en stor bekräftelse på att vi är på rätt plats i rätt tid, säger VD Håvard Jegerstedt.

Sponsrat innehåll från Bauroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.