SunRoof tar in 15 miljoner euro i finansieringsrunda

Lech Kaniuk

SunRoof tar in 15 miljoner euro i finansieringsrunda

ANNONS

Annons
Annons

Den svenska startupen SunRoof tar in 15 miljoner euro i finansieringsrunda ledd av den europeiska tillväxtfonden Klima Energy Transition Fund.

Företaget har samlat in 15 miljoner euro i en finansieringsrunda ledd av Klima, Alantras tillväxtaktiefond med fokus på teknikföretag som accelererar energiomställningen. I Investeringsrundan deltog VC-fonder som Inovo Partners, SMOK Ventures, Alfabeat, och Level2 VC samt affärsänglar, däribland Jon Olsson, elitskidåkare och entreprenör. Finansieringen ska stärka SunRoofs position på de befintliga europeiska marknaderna genom att öka både försäljnings- och produktionskapaciteten.

Under de senaste två åren har SunRoof etablerat och utökat sin verksamhet i Sverige, Tyskland och Polen, och med den senaste finansieringen ska SunRoof fortsätta växa och befästa sin ledande position på befintliga marknader.

– Energiomställningen kan inte vara en plan för framtiden – det är ett uppdrag som vi måste utföra nu. Det här året har redan bevisat det med Europas värmeböljor skuggat av energiosäkerhet. SunRoof har som uppdrag att inte bara hjälpa husägare att uppfylla sina egna behov, utan också att bidra till den framtida infrastrukturen för ren energi. Det gläder mig att Klima ansluter sig till oss som investerare och som partner. Klima-teamet har redan stöttat oss med att etablera relationer med strategiska partners som kommer att hjälpa oss att vidareutveckla och leverera ett end-to-end decentraliserat och smart energisystem till våra kunder över hela Europa, säger Lech Kaniuk, vd och medgrundare av SunRoof.

 

Sponsrat innehåll från Bauroc

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.