Solcellsbolaget vill bli större än Tesla – samlar in 4,5 miljoner euro

Solcellsbolaget vill bli större än Tesla – samlar in 4,5 miljoner euro

ANNONS

Annons

Det svenska startup-företaget SunRoof har samlat in 4,5 miljoner euro under bolagets senaste finansieringsrunda, i samband med det nya projektet i syfte att finansiera ambitionerna om att bli Europas största aktör på energimarknaden och inom virtuella kraftverk.

Det här är SunRoofs andra framgångsrika finansieringsrunda under de senaste sex månaderna. Sammanlagt har startup-bolaget tagit in 6,5 miljoner euro och räknar med att de kommer att nå en värdering på 100 miljoner euro i slutet av 2021. Med grundaren, vd:n och serieentreprenören Lech Kaniuk (Delivery Hero, PizzaPortal och iTaxi) i spetsen vill det svenska startup-företaget SunRoof bli den största europeiska konkurrenten till Tesla Energy.

– Förnybar energi är på väg att bli standard-valen globalt sett, men övergången går inte tillräckligt snabbt, varken för oss eller för planetens hälsa, säger SunRoofs vd Lech Kaniuk. SunRoof grundades för att göra övergången till förnybar energi inte bara enkel, men också kostnadseffektiv, utan att behöva offra funktioner eller design. Vi har redan vuxit mer än 500 procent jämfört med föregående år och kommer att använda den senaste finansieringen för att fördubbla tillväxten, samtidigt vidareutvecklar vi vår heltäckande solenergitjänst som kommer att se till att SunRoof blir Europas största energimarknadsplats och virtuella kraftverk.

Fasaderna som SunRoof har tagit fram består av monokristallina solceller som sitter fast mellan två glasplattor som mäter 1,7 kvadratmeter. Planen är att skapa ett virtuellt kraftverk genom teknologin som förvärvades när SunRoof köpte det energisystemet Redlogger under 2020. Det virtuella kraftverket kommer att göra det möjligt för husägare att sälja överskott av energi tillbaka till nätet.

Lech Kaniuk. Foto: SunRoof

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.