Veg Tech och Urban Green bildar gemensamt bolag

Foto: Hans-Erik Nygren

Veg Tech och Urban Green bildar gemensamt bolag

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Syftet med fusionen, som genomfördes under februari, är att skapa synergieffekter och skapa ett helhetserbjudande inom gröna lösningar för tak, fasader, mark- och vattenmiljöer.

Veg Tech och Urban Green har tillsammans ett 65-tal medarbetare med en omsättning på 175 miljoner kronor. Samgåendet underlättas av att bolagens produktionsanläggningar ligger nära varandra i småländska Vislanda. Takparker kommer fortsätta marknadsföras under varumärket Urban Green medan övrigt sortiment går under Veg Tech.

– Sedum, ängs- och vattenväxter kommer vi att fortsätta att utveckla under varumärket Veg Tech där vi både kan leverera material och hjälpa till med montaget. Extra fokus framöver kommer att ligga på hållbar produktutveckling där vi är stolta över våra Smålandsodlade sedummattor som levereras med egenproducerad biokol, säger Johan Ljungberg, vd på Veg Tech AB.

Veg Tech har byggt ett flertal uppmärksammande takparker, bland annat vinnaren av The Green Roof Award 2021, Sergelhuset.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.