Ny konferens fokuserar på BREEAM-SE

Ny konferens fokuserar på BREEAM-SE

Den 21 november anordnas för första gången en konferens helt tillägnad BREEAM-SE, den svenska anpassningen av systemet.

BREEAM är Europas mest spridda certifieringssystem, med över en halv miljon certifierade byggnader. I Sverige växer systemet snabbt. Nu anordnar Sweden Green Building Council för första gången en konferens helt tillägnad BREEAM-SE, den svenska anpassningen av systemet.

“BREEAM-dagen blir en dag för både inspiration och kunskapsutbyte. Den kommer att fyllas med talare och projekt som delar med sig av sina erfarenheter och lösningar,” skriver Sabina Jonestrand, chef BREEAM på Sweden Green Building Council, i ett utskick från organisationen.

Konferensen kommer att innehålla exempel på projekt certifierade enligt BREEAM-SE. Bland annat blir det studiebesök på Torsplan 2 som har uppnått nivån Outstanding. Kontorshuset Gårda Vesta i Göteborg har certifierats med WELL Building och BREEAM Excellent. Pelle Arve, hållbarthets- och inköpschef Platzer och Johanna Millander, assessor, COWI, berättar om dubbelcertifieringen av byggnaden. Cecilia Bågenholm, hållbarhetssamordnare och BREEAM Assessor, WSP, delar med sig av en internationell framtidsspaning om BREEAM-SE, varför ser systemet ut som det gör idag och vad som är på gång.

BREEAMDAGEN går av stapeln den 21 november på Swedish Standards Institute i Stockholm.

Höghuset Gårda Vesta i Göteborg. Copyright: tmrw se

Relaterade artiklar

Leave A Comment