Ny konferens fokuserar på BREEAM-SE

Ny konferens fokuserar på BREEAM-SE

Annons
annons

Den 21 november anordnas för första gången en konferens helt tillägnad BREEAM-SE, den svenska anpassningen av systemet.

BREEAM är Europas mest spridda certifieringssystem, med över en halv miljon certifierade byggnader. I Sverige växer systemet snabbt. Nu anordnar Sweden Green Building Council för första gången en konferens helt tillägnad BREEAM-SE, den svenska anpassningen av systemet.

“BREEAM-dagen blir en dag för både inspiration och kunskapsutbyte. Den kommer att fyllas med talare och projekt som delar med sig av sina erfarenheter och lösningar,” skriver Sabina Jonestrand, chef BREEAM på Sweden Green Building Council, i ett utskick från organisationen.

Konferensen kommer att innehålla exempel på projekt certifierade enligt BREEAM-SE. Bland annat blir det studiebesök på Torsplan 2 som har uppnått nivån Outstanding. Kontorshuset Gårda Vesta i Göteborg har certifierats med WELL Building och BREEAM Excellent. Pelle Arve, hållbarthets- och inköpschef Platzer och Johanna Millander, assessor, COWI, berättar om dubbelcertifieringen av byggnaden. Cecilia Bågenholm, hållbarhetssamordnare och BREEAM Assessor, WSP, delar med sig av en internationell framtidsspaning om BREEAM-SE, varför ser systemet ut som det gör idag och vad som är på gång.

BREEAMDAGEN går av stapeln den 21 november på Swedish Standards Institute i Stockholm.

Höghuset Gårda Vesta i Göteborg. Copyright: tmrw se

Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar

Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla sorters påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.