Kanslichef blir bostadspolitisk expert på Riksbyggen

Kanslichef blir bostadspolitisk expert på Riksbyggen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Johanna Ode blir bostadspolitisk expert på Riksbyggen. Hon kommer närmast från jobbet som kanslichef i Kommittén för modernare byggregler och kommer även arbeta som verksamhetsutvecklare med fokus på att utveckla Riksbyggens kvalitetskrav i förhållande till nya byggregler.

– Jag ser oerhört mycket fram emot att få lära känna Riksbyggens verksamhet och medarbetare. Riksbyggens affärsmässiga grund i kombination med tydlig värderingsstyrning och stark hållbarhetsprofil lockar. I denna dubbla roll får jag chansen att nyttja bredden i min erfarenhet och samtidigt lära nytt, det känns väldigt spännande, säger Johanna Ode.

– Det ska bli spännande att utveckla de krav vi ska ställa på Riksbyggens bostäder, utöver lagkraven. Eftersom utgångspunkten för Riksbyggens verksamhet är att utveckla bostäder och boendemiljöer med stark hållbarhetsprofil är det angeläget att också vara drivande i att säkerställa företagets intressen både nationellt och i EU.

Annons

Utbildad statsvetare

I dagsläget arbetar Johanna Ode som kanslichef i Kommittén för modernare byggregler. Kommittén ser över regeringens uppdrag över byggreglerna och kontrollen av byggandet och presenterar sina förslag i december. Johanna Ode har tidigare varit internationellt ansvarig på Sveriges Allmännytta och ordförande för Housing Europes bygg- och energikommitté. Hon har även arbetat på Regeringskansliet, Naturvårdsverket samt inom kommunal verksamhet och är i grunden utbildad statsvetare. Johanna Ode tillträder den nya tjänsten på Riksbyggen den 1 mars 2020.

Foto: Kristian Pohl

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.