Årets arkitekturpris i Hammarö kommun

Årets arkitekturpris i Hammarö kommun

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Varje år delar Hammarö kommun ut en utmärkelse för den bästa ny- eller ombyggnaden under året. Alla boende i Hammarö har haft möjligheten att nominera till priset. I år gick utmärkelsen Årets arkitekturpris till Riksbyggens Brf Norra Hammarötassen som byggstartades 2021.

Brf Norra Hammarötassen består av tio tvåplanshus med totalt 40 bostäder belägna likt en skärgårdsidyll som har närhet till centrala Karlstad. Lägenheterna har alla balkong eller uteplats. Mellan husen finns odlingslådor så att de boende kan odla egna grönsaker, vilket också skapar social samvaro.

Höga betyg

– Det har varit fantastiskt roligt att se när lägenheterna blir inflyttade och se det liv som uppstår i och runt husen. Bostadsprojektet har också fått höga betyg från våra köpare med ett nöjd kundindex på 84, säger Lars Andersson som varit projektledare på Riksbyggen för Brf Norra Hammarötassen. Husen är ritade av Efem arkitektkontor.

Som alla Riksbyggens bostadsprojekt är hållbarhet en viktig aspekt genom hela projektet och husen är energieffektiva.

– Att få denna utmärkelse är otroligt roligt. För oss på Riksbyggen står hållbart byggande och modern arkitektur i centrum. Den här typen av arkitektur har visat sig väldigt uppskattade. Det har vi sett tidigare i bland annat i Uddevalla och Vänersborg – och nu i Hammarö, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Bohus-Vänern.

Nomineringen lyder enligt följande:

Bebyggelsen har anpassats till nivåskillnader i omgivningen. Stor del av grönskan har bevarats vilket skapar en lugn och trivsam miljö. Färgsättningen är mörk, dämpad färg och komplementbyggnader är försedda med sedumtak. Helhetsintrycket blir väldigt tilltalande.

Beslut fattas av kommunstyrelsens arbetsutskott och utmärkelsen delades ut vid kommunfullmäktiges årsavslutning den 18 december.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.