Första flyttlassen till energieffektiva Fredriks Udde i Kalmar

Makarna Engström utanför byggnaden

Första flyttlassen till energieffektiva Fredriks Udde i Kalmar

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den 3 oktober gick de första flyttlassen till de nya moderna lägenheterna i Brf Fredriks Udde i Kalmar. Första spadtaget för bostäderna togs för tre år sedan och av de 76 lägenheterna finns endast sju kvar till försäljning.

Fredriksskans som området kallas har en historia – platsen är uppkallad efter Konung Fredrik I och var en militär fästning som byggdes 1735 för att skydda Kalmar från norr men raserades på 1800-­talet. Riksbyggen har sammanlagt byggt 118 lägenheter i området – 76 bostadsrätter som ingår i Brf Fredriks Udde och resterande 42 är hyresrätter.

Bidrar till tillväxten

– Lägenheterna har varit efterlängtade. Det visar inte minst det stora intresset vid säljstart där mer än hälften blev tingade direkt. Nu finns enbart sju bostadsrätter kvar. Det känns fantastiskt att dela ut nycklar till dessa förväntansfulla nya lägenhetsinnehavare och bidra till kommunens tillväxt, säger Karin Hoberg, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen i Sydost.

Den 3 oktober gick flyttlassen för de första att flytta in. De 76 bostadsrätterna i Brf Fredriks Udde varierar från ett till fem rum och kök och i föreningen finns både gemensamhetslokal och övernattningslägenhet. Bilpool kommer att finnas för både hyres- och bostadsrätterna för att minska behovet av egenägd bil. Byggnaderna har certifieras med Miljöbyggnad Silver, vilket är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och hållbara materialval.

– Äntligen får vi flytta in, vi har följt det här projektet från start och gått förbi varje dag i snart tre år. Så mycket bilder som jag har tagit och som vi har drömt om detta ögonblick, säger nyinflyttade Gunilla Engström.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.