Hon blir Naturskyddsföreningens nya Generalsekreterare

Hon blir Naturskyddsföreningens nya Generalsekreterare

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

I fredags utsågs Karin Lexén till ny generalsekreterare för Naturskyddsföreningen. Hon kommer därmed att få det övergripande miljöstrategiska och innehållsmässiga ansvaret samt leda verksamheten på Naturskyddsföreningens rikskansli.

Annons

– Karin är en driven, klok och beslutsam person med en stark drivkraft och förändringsvilja. Med sin mångfacetterade bakgrund är hon som klippt och skuren för detta uppdrag. Jag ser fram emot att samarbeta med henne, säger Johanna Sandahl.

Karin Lexén tillträder den 13 mars, får ett förordnande på fem år och kommer tillsammans med föreningens ordförande Johanna Sandahl vara organisationens talesperson. Hon har under sitt yrkesliv arbetat med många av Naturskyddsföreningens sakfrågor, med folkrörelsearbete och med opinionsbildning i en bred samhällskontext. Hon kommer närmast från organisationen Stockholm International Water Institute, Siwi, där hon är chef för internationell policy och Världsvattenveckan.  Hon har en bakgrund på miljödepartementet, inom universitetet, som ordförande för organisationen Fairtrade, och under sin tid som policychef för Svenska Kyrkans internationella utvecklingsarbete har hon arbetat inom en stor folkrörelse med många lokalt aktiva eldsjälar.

– Det ska bli otroligt spännande att få ta plats i ledningen för  Sveriges största miljöorganisation. Föreningen är en optimistisk, välgrundad röst för engagemang, kunskap och lösningar och har en enorm kraft i sina 224 000 medlemmar. Samhällsutvecklingen är intimt förknippad med förutsättningarna för natur, miljö och klimat, och i en tid av såväl svåra utmaningar som inspirerande utveckling är jag hedrad att få uppdraget, säger Karin Lexén.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.