Balder bygger Svanenmärkta bostäder på Kungsholmen

Balder bygger Svanenmärkta bostäder på Kungsholmen

ANNONS

Annons

”Fabrique 46”, som innefattar närmare 140 lägenheter, blir Balders första projekt att Svanenmärkas.

I den nordvästra delen av stadsdelen, vid korsningen St. Göransgatan / Warfvinges väg, bygger fastighetsbolaget lägenheterna som beräknas stå inflyttningsklara med start hösten 2023. Balders fyra hus är 8 till 12 våningar och kommer förutom bostadsrätter, från ett till fem rum och kök, att husera ett antal lokaler i markplan samt garage i källaren.

Balder har sedan flera år som ambition att miljöcertifiera fastigheter som byggs i egen regi enligt Miljöbyggnad Silver eller motsvarande. Fabrique 46 är bolagets första projekt som byggs med avsikt att Svanenmärkas.

– Vårt mål är att alla nya fastigheter ska certifieras och hittills är det framförallt Miljöbyggnad som använts i våra projekt. Det är väldigt roligt att vi nu genomför ett projekt enligt Svanen för första gången, det breddar vår kunskap och bidrar till att uppfylla vårt mål om certifiering, säger Camilla Holten, hållbarhetsansvarig på Balder.

Husen är ritade av Semrén & Månsson och knyter an till Stadshagens befintliga och täta industrikaraktär genom volym och materialval. I september påbörjades rivningen av kontorsfastigheten som idag finns på platsen och nybyggnationen påbörjas under november.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.