Fasadgruppen får renoveringsuppdrag av Balder

Fasadgruppen får renoveringsuppdrag av Balder

ANNONS

Annons

Fasadgruppens dotterbolag Johns Bygg & Fasad AB har fått i uppdrag av fastighetsbolaget Balder att genomföra en omfattande exteriörrenovering av 15 flerbostadshus i Bergsjön.

Projektet omfattar totalentreprenad på 15 flerfamiljsfastigheter med totalt 180 lägenheter. Fastigheterna på Kosmosgatan och Zenitgatan i Bergsjön utanför Göteborg byggdes av allmännyttan på 60-talet och är i gott skick. Men som i många äldre fastighetsbestånd finns det ett stort behov av att energieffektivisera och renovera fasaden.

Johns uppdrag är omfattande och inbegriper fastigheternas yttre skal. I projektet renoveras ytskiktet på fasaden. Bland annat monteras cirka 2 000 kvm miljövänliga och robusta fasadskivor, så kallat stenifasad. Alla gavlar på husen putsas om, cirka 1 500 fönster byts ut och alla balkonger glasas in av systerbolaget Alnova Balkongsystem.

– Vi är glada att ha fått förtroendet från Balder och Fasadgruppen har som helhetsleverantör en fantastisk möjlighet att axla just den här typen av renoveringsprojekt av flera delar av fastigheten, säger Johan Claesson, affärsområdeschef för Fasadgruppen väst.

Ordervärdet uppgår till cirka 34 miljoner kronor. Arbetet påbörjas i maj och kommer att pågå i 1,5 år.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.