Science Based Targets initiative möjliggör ambitiösa klimatmål

Science Based Targets initiative möjliggör ambitiösa klimatmål

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Fasadgruppen är en av de många företag som valt att ansluta sig till den globala organisationen Science Based Targets initiative (SBTi). Detta för att ta ytterligare ett viktigt steg i sitt hållbarhetsarbete och målsättning att vara ledande inom klimatomställningen i sin bransch. I linje med SBTI har Fasadgruppen åtagit sig att utveckla kortsiktiga och långsiktiga mål för utsläppsminskning inklusive nettonollmål. 

SBTi är en global organisation som arbetar med att stötta företag i att möjliggöra en ambitiös målsättning för utsläppsminskningar i linje med den senaste klimatvetenskapen. Organisationen fokuserar på att få företag över hela världen att halvera sina utsläpp före 2030 och uppnå nettonollutsläpp före 2050.

Ett viktigt åtagande

Genom åtagandet kommer Fasadgruppen att utveckla och rapportera in sina mål, inklusive ett långsiktigt nettonollmål, till SBTi för godkännande. Genom att åta sig att sätta ett långsiktigt nettonollmål blir Fasadgruppen en del av UNFCCC:s Race to Zero-kampanj. De nya och mer ambitiösa målen kommer efter godkännande att ersätta Fasadgruppens befintliga minskningsmål för scope 1, 2 och delar av scope 3 fram till 2030.

Annons

Fasadgruppen har genom sina tjänster en direkt positiv påverkan på energiprestandan i byggnader, vilka står för en betydande del av världens utsläpp. Med de nya målen kommer Fasadgruppen att kunna accelerera sitt arbete med att minska utsläppen i hela sin värdekedja, där inköp och förbrukning av material utgör en stor andel.

Ligger i framkant för en hållbar värld

”Genom åtagandet att linjera oss med 1,5°C och nettonoll har Fasadgruppen hörsammat SBTi:s brådskande uppmaning till klimatåtgärder inom näringslivet. Som marknadsledare inom fasadarbeten måste vi ligga i framkant när det gäller att bidra till en hållbar värld, och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla våra dotterbolag och affärspartners för att uppnå nettonoll”, säger Martin Jacobsson, vd för Fasadgruppen.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.