Tecknat avtal om en patenterad metod för energirenovering

Tecknat avtal om en patenterad metod för energirenovering

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Wilzéns startade nyligen upp dotterbolaget Wilzéns Green. Wilzéns Green som ska driva bolagsgruppens utvecklingsarbete med hållbara affärsmodeller och metoder. Nu står det klart att Wilzéns Green kommer att erbjuda en patenterad metod för energirenovering av flerbostadshus genom ett samarbetsavtal med SmartFront.

Tillsammans står bolagen redo att hjälpa kunder i södra Mellansverige i övergången mot energieffektiva fastigheter som möter skärpta EU-direktiv, minskar klimatavtrycket och sänker driftkostnaderna. Ministerrådet och EU-parlamentet är nu överens om revideringarna i det så kallade Byggnadsdirektivet (EPBDEnergy Performance of Buildings Directive), och för första gången någonsin kommer befintliga byggnader inte kunna använda hur mycket energi som helst. Fastigheter står för upp till 40% av klimatavtrycket, och genom ett fokuserat arbete med energirenovering bidrar Wilzéns till att nå Sveriges och EU:s mål om en minskad primärenergianvändning med 16% till 2030 och med 20–22% till 2035. Dessutom hjälper vi fastighetsägarna att sänka sina driftskostnader, bevara fastigheternas värden och minska deras klimatavtryck.

Förbättrar även inomhusmiljön

– Vi är mycket glada över att kunna addera SmartFronts metod i vårt erbjudande. Det ger oss helt nya möjligheter att hjälpa våra kunder att möta de nya EU-direktiven och samtidigt spara på både klimatet och plånboken, säger Magnus Lindberg, vd på Wilzéns Green.

Med SmartFronts patenterade metod kan Wilzéns effektivt minska fastighetens energiförbrukning samtidigt som vi förbättrar inomhusmiljön för hyresgästerna. Fastigheten får ett nytt klimatskal och det behövs ingen evakuering eftersom större delen av arbetet utförs på fastighetens fasad.

– Vi har under en tid sett en ökad efterfrågan i Östergötland och ser fram emot vårt samarbete med Wilzéns, som har ett starkt varumärke och är en erkänt kompetent entreprenör i regionen, säger Stefan Forsberg, Produktchef för SmartFront och ansvarig försäljning i Fasadgruppen.

Starkt samarbete

– Vi har noggrant övervägt hur Wilzéns kan bidra till hållbarhet, och starten av Wilzéns Green samt samarbetet med SmartFront känns mycket lovande. Här går två betydande aktörer samman för att tackla en av samhällets största utmaningar. Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något, och med Wilzéns Green och samarbetet med SmartFront kan vi göra en betydande insats, säger Andreas Wilzén, vd på Wilzéns.

Den patenterade metoden kommer att erbjudas till kunder i södra Mellansverige, men vi kommer att börja på vår hemmamarknad i Östergötland.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.