Energirenovering av flerbostadshus i Linköping

Energirenovering av flerbostadshus i Linköping

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

När det var dags för energirenovering av en stor bostadsförening i Linköping, gav Riksbyggen uppdraget till Fasadgruppens dotterbolag FRONT. De äldre fastigheterna kommer nu att genomgå en stor fasadrenovering för att minska energispillet.

Den aktuella bostadsrättsföreningen består av flertalet huskroppar som uppfördes under 50-talet. Liksom många andra fastigheter från samma tidperiod har de behov av exteriörrenovering och energieffektivisering. Inom ramen för uppdraget kommer fasader och balkonger att renoveras, tak och fönster att bytas ut och FTX-ventilation med SmartFront-metoden att installeras. Då byggnaderna anses särskilt värdefulla ur kulturhistoriskt perspektiv ställs höga krav på utförandet och att ingen förvanskning sker. Arbetet kommer att pågå under tre år i sex etapper och ordervärdet uppgår till cirka 159 mkr.

”Vi är stolta att tillsammans med Riksbyggen få möjlighet att hjälpa ännu en stor bostadsrättsförening med en omfattande renovering. I detta projekt har man valt att ta ett helhetsgrepp som kommer att resultera i kraftigt förbättrad energiprestanda, sänkta radonvärden och en bättre boendemiljö”, säger Peter Polland, affärsområdeschef Fasadgruppen NordÖst.

Sponsrat innehåll från Bauroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.