Klimatförbättrad betong

Klimatförbättrad betong

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

I Wallenstams arbete med sina klimatmål är klimatförbättrad betong en viktig framgångsfaktor. Användandet har lett till att koncernen idag ser stora utsläppsskillnader i projekt där den traditionella betongen har ersatts.

Byggverksamheten har från och med 2019 hittills minskat CO2-utsläppen med 7,9 % per nyproducerad kvadratmeter. Målet är att minskningen ska bli 10 % till och med nästa år.

– Drivkraften och hållbarhetsinitiativen i organisationen är väldigt inspirerande. Det är många som bidrar i klimatmålsarbetet. Som bolag medverkar vi även, tillsammans med flera andra fastighetsbolag i Göteborg, i initiativet ”Handslaget”, för att öka återbruket i branschen, säger Karin Mizgalski, hållbarhetschef på Wallenstam.

Annons

Blickar framåt mot nya klimatmål

Andra bidragande faktorer till Wallenstams minskning av CO2-utsläppen i nyproduktionen är exempelvis analys och optimering av både konstruktion, stomme och materialval redan vid projektering.

Nästa steg i hållbarhetsarbetet för Wallenstam är nya vetenskapligt baserade klimatmål i linje med Parisavtalet. Bolaget har ansökt till det globala klimatsamarbetet Science Based Targets Initiative. I väntan på validering av målen fortsätter arbetet med tidigare antagna klimatmål i nuvarande affärsplan.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.