NREP förvärvar 599 hyresrätter med sol- och batteripark

Illustration: NREP

NREP förvärvar 599 hyresrätter med sol- och batteripark

ANNONS

Annons

NREP har förvärvat 599 Svanenmärkta hyresrätter i Slagsta Strand i Botkyrka, inklusive en sol- och batteripark som kommer kunna kapa effekttopparna när elförbrukningen är som störst.

Projektet förvärvas av fastighetsbolaget Botvid Holding som ska utveckla bostäderna. De 599 hyresrätterna är uppdelade på tre kvarter mellan Slagstabadet och Slagsta Marina. NREP står för investeringen och kommer att stå kvar som långsiktig fastighetsägare och förvalta de färdiga lägenheterna.

– Det känns bra att få utveckla moderna bostäder för de som vill hyra en lägenhet med hög kvalitet. Vi tror att området kommer locka invånare i Botkyrka som trivs i kommunen och vill flytta till något mer modernt, men även människor från hela Storstockholm som vill ha ett riktigt bra boende nära vattnet. Vår målbild för utvecklingen har varit att skapa ett hållbart boende i vackra omgivningar. Nu finns det teknik för att mäta, lagra och skapa energi vilket för oss som utvecklare är viktigt, Vi ser fram emot att jobba med NREP i genomförandet av projektet, säger Karim Sahibzada, CFO på Botvid Holding.

Projektet är Svanenmärkt och på taken anläggs drygt 750 kvadratmeter solceller som beräknas producera cirka 162 500 kWh el per år. Det ingår också en batteripark i projektet, vilket innebär att el från solcellerna som inte förbrukas direkt kan lagras, användas när behovet är som störst och således öka nyttjandegraden inom fastigheten av solcellerna.

– Bygg- och fastighetsbranschen behöver gå från att vara en av världens största utsläppare till att närma sig noll. Därför känns det väldigt bra att vårt största bostadsprojekt hittills i Sverige också innefattar vår största solcellspark på bostadshus och en batteripark. Det bidrar till mer förnybar el och ett bättre fungerande elsystem, säger Rickard Langerfors, bostadschef på NREP.

Byggstart sker under första kvartalet 2022 och hyresgästerna beräknas kunna flytta in under 2025

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.