Altura miljardsatsar på äldreboenden i tio kommuner

Dorotea Stellmach

Altura miljardsatsar på äldreboenden i tio kommuner

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Altura, NREP:s satsning inom samhällsfastigheter, gör sitt hittills största förvärv av en portfölj bestående av 13 fastigheter.

Portföljen förvärvas från Fastighets AB Stenvalvet och utökar Alturas totala bestånd till över 11 miljarder kronor. Totalt ingår närmare 500 lägenheter för äldre tvärs Mälardalen, Skåne och Dalarna. Bland hyresgästerna återfinns Vardaga, Attendo, Förenade Care, Silverlife och ett flertal kommuner.

– Vi är väldigt glada över att ta över ägande och förvaltning av dessa fastigheter i för oss strategiska kommuner. Nu ska vi fortsätta bygga starka relationer med såväl hyresgästerna som kommunerna. Framöver vill vi fortsätta att hjälpa till att lösa samhällsutmaningar i Sverige och investera i fler äldreboenden, skolor, förskolor och andra samhällsviktiga funktioner, säger Dorotea Stellmach, Sverigechef Altura.

BREEAM-In-Use

I samband med förvärvet initieras en rad hållbarhetsinitiativ som ska sänka fastigheternas klimatavtryck. Inför klimattoppmötet COP 26 i Glasgow satte NREP, och genom det Altura, målet att ha en koldioxidneutral fastighetsportfölj utan klimatkompensation 2028. Målsättningen gäller både utsläpp från byggprocesser och drift av företagets fastigheter. För att lyckas med målsättningen satsar NREP bland annat på investeringar i grön teknik, återbruk av byggmaterial och förnybar energi.

Specifikt för denna portfölj ska bland annat solceller installeras där det är möjligt och inomhusklimatet förbättras genom modernare och mer energieffektiva system. Varje fastighet ska också klassificeras enligt BREEAM-In-Use.

– Bygg- och fastighetsbranschen behöver gå från att vara en av världens största utsläppare till att närma sig noll. I samband med tillträdet startar vi flera hållbarhetsinitiativ, och målet är att de ska vara genomförda före årets slut, säger Dorotea Stellmach.

Sponsrat innehåll från Bauroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.