Byggstart för GoCo Livings första kvarter

Erik Selin, Staffan Waldenström, Jacob Torell och Carina Kloek-Malmsten, näringslivschef Mölndals stad. Foto: Peter Bartholdsson

Byggstart för GoCo Livings första kvarter

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Det första spadtaget har tagits för kvarteret Spina, GoCo Livings första av tre kvarter som ska bli en del av GoCo Health Innovation City.

I Mölndal, strax söder om Göteborg, utvecklas en stadsdel för forskare, entreprenörer och boende. Bostadskvarteren ägs av fastighetsbolaget Trenum och kommer att förvaltas av Fastighets AB Balder.

– Vi på Balder är mycket stolta över att vara en del av denna nya och spännande stadsdel. Läget är fantastiskt och genom gott samarbete och en gemensam ambition om att skapa en levande stadsdel förverkligar vi tillsammans planerna för GoCo Health Innovation City. Jag ser fram emot att se våra tre kvarter fyllas med hyresgäster, säger Erik Selin, vd på Balder.

Certifieras enligt Miljöbyggnad

Bostäderna i det första kvarteret, Spina, möjliggör för etablerade företag att kunna erbjuda boende för medarbetare i hyresrättsform.

– Med GoCo Living adderar vi en viktig pusselbit till området i stort och startskottet blir verkligen en milstolpe för den fortsatta utvecklingen av stadsdelen. Det nya bostadsområdet för med sig både en levande miljö till platsen överlag och svarar också upp mot de bostadsbehov som följer med ett område som vi hoppas ska locka forskare och entreprenörer från hela världen, säger Jacob Torell, vd på Next Step Group.

Spina kommer bestå av cirka 170 hyresrätter i 4-10 våningsplan. På markplan kommer även lokaler för exempelvis café och enklare restaurangverksamhet upplåtas. Kvarteret kommer att förses med solceller och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Vi är mycket stolta och glada över förtroendet och att få vara en del av utvecklingen av stadsdelen GoCo Health Innovation City.  Vi ser nu fram emot att skapa ett riktigt fint kvarter tillsammans med övriga inblandade parter, säger Staffan Waldenström, vd för Byggnads AB Tornstaden, totalentreprenör för Spina.

Klimatneutralt 2030

I GoCo Health Innovation City fortgår samtidigt utvecklingsarbetet för forskning och svensk hälsoinnovation. Härifrån drivs projekt inom medicin och hälsa jämsides med hållbarhetsprojekt inom såväl infrastruktur som klimatsmart resande. Alla projekt drivs med ambitionen om att stödja både företag, samarbetspartners och blivande hyresgäster att minimera sin miljöpåverkan och bidra till ett klimatneutralt område till 2030.

GoCo Health Innovation City är en miljardsatsning som ägs av Next Step Group, Vectura Fastigheter samt AstraZeneca. De tre kvarteren i GoCo Living ägs av fastighetsbolaget Trenum som till lika stora delar ägs av Fastighets AB Balder och Tredje AP-fonden.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.