ANNONS
Äldreboende i Gävle vann Svenska Ljuspriset

Äldreboende i Gävle vann Svenska Ljuspriset

annons
ANNONS

Det blev Humanas äldreboende i Gävle som vann det Svenska Ljuspriset. Projektet prisas för en innovativ belysningslösning som tar hänsyn till de olika behov som uppstår vid åldrandet.

Svenska Ljuspriset är en årlig tävling arrangerad av de tre belysningssällskapen Sydsvenska, Västsvenska och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur.

Juryns motivering löd:
”Med stor lyhördhet och noggrann research har en unik ljusdesign skapats. Brukarnas behov har satts i första rummet och ny ljusteknik har använts som ett sinnesstimulerande verktyg. Ljus-gestaltningen har tagits ett steg längre än brukligt för att bland annat underlätta dygnsrytms-uppfattning och orienterbarhet vilket gett både trygghet och hemkänsla. Resultatet är så lyckat att konceptet används och utvecklas på flera framtida äldreboenden.”

Foto: Max Plunger

 

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.