Ecoclime förvärvar Gasellföretag

Lennart Olofsson. Foto: Petra Kyllerman

Ecoclime förvärvar Gasellföretag

ANNONS

Annons

Cleantech-bolaget Ecoclime förvärvar samtliga aktier i Täbybaserade Gasellföretaget Miljöbelysning.

Miljöbelysning Sweden AB ägs av Incusci Holding AB och har utsetts till DI Gasell de senaste tre åren. Företaget grundades 2012 och erbjuder installationer av egna modulära LED-belysningar och kompatibla elbilsladdare.

– Ecoclime för kontinuerligt samtal med olika företag i hela Sverige. Idag gör vi vårt första förvärv på produktsidan inom LED-belysning och elbilsladdteknik. Ett förvärv som grundas på våra kriterier, där Miljöbelysning passar utmärkt. Det gläder mig mycket att få hälsa familjen Incusci och sina 33 medarbetare varmt välkomna till Ecoclime. Ett samgående som baseras på flera synergier. Säljaren genom Gabriella och Leo Incusci kvarstår inom Miljöbelysning i nuvarande roller. De kommer även att ingå i nya roller i Ecoclimes affärsorganisation, säger Lennart Olofsson, vd för Ecoclime.

Bolagen ska arbeta parallellt som tidigare och med varandras produkter inom respektive bolags marknadssegment. Efter förvärvet når Ecoclime en årlig nettoomsättning om cirka 290 MSEK och passerar 100 medarbetare i organisationen.

– Miljöbelysning är ett mycket fint bolag som varit självfinansierade under sin snabba utveckling. Affärskulturen är utpräglad med en effektiv sälj- och installationsorganisation som täcker merparten av Sverigemarknaden. Man har idag mer än 4000 st fastighetsägare som kunder och Riksavtal som omfattar ytterligare cirka 5000 BR;er. Med Miljöbelysning kan vi nu dels finansiellt bidra till bolagets utökade tillväxtplaner, dels bidra till ökad försäljning av våra cirkulära energisystem även till BRF;er. En marknad som har stor potential kommande år. Där affärsprojekten har relativt korta säljcykler. Till vilka vi kommer att kunna erbjuda gemensamt paketerade energi-, komfort- och abonnemangslösningar, kommenterar Lennart Olofsson.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.