Villazero och House of Choice hyllas av Svensk Solenergi

House of Choice

Villazero och House of Choice hyllas av Svensk Solenergi

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Den 17 februari delades Solenergipriset ut av Svensk Solenergi. Villazero utsågs till Årets anläggning. House of Choice, nollenergihotellet i Solna, uppmärksammades med ett hedersomnämnande.

Sedan 2004 har Svensk Solenergi årligen uppmärksammat branschens mest innovativa idéer och prestationer. Syftet är att sätta fokus på solenergifrågor, bidra till ökad solel och solvärme i Sverige samt att sprida kunskap och väcka nyfikenhet om solenergibranschens mest spektakulära projekt.

Svensk Solenergis ordförande, Anna Kinberg Batra, delade ut Solenergipriset under en digital prisceremoni den 17 februari. Priset delas ut i kategorierna Årets anläggning och Årets prestation. Fiskarhedenvillan, Mondo Arkitekter och Structor Byggteknik Dalarna utsågs till Årets anläggning för projektet Villazero. Agrovoltaic team blev Årets prestation.

Annons

Sponsrat innehåll från Paroc

<AllardEgnell

Kommer du ihåg Kyoto-pyramiden?

Att minska värmeförlusterna. Det är Kyotopyramidens* första och viktigaste steg för att skapa energieffektiva byggnader. Isolering är ofta det mest kostnadseffektiva sättet att öka energieffektiviteten och sänka energikostnaderna.

 

 

Läs mer

Hedersomnämnanden gick bland annat till Skandinaviens första nollenergihotell, Nationalarenan 3, som ägs av Fabege och som driftas av Choice koncernen under namnet Comfort Hotel Solna. Nationalarenan 3 är certifierad enligt ”FEBY Guld Plushus” och kan tack vare sina 25 borrhål för geoenergi och nära 2 500 kvm solceller på fasad och tak produceras mer energi än vad som förbrukas i fastighetsenergi över året. Den södervända fasaden och taket är klädda av solceller. Det gör hotellet till världens mest solcellstäta och att byggnaden uppnår nollenergi.

”Solenergianläggningen har på ett estetiskt tilltalande sätt integrerats i byggnadens utformning och är en viktig del i det system som möjliggjort Skandinaviens första nollenergihotell. För att kunna uppnå en maximal elproduktion har höga krav på solcellernas och byggnadens utformning ställts. Det sågtandsformade taket möjliggör stor yta för solceller och de fasadintegrerade solcellerna i olika färg och form bidrar till byggnadens naturliga estetik. House of Choice är ett projekt som på många sätt visar att tillsammans kan vi bygga det hållbara samhället – på riktigt,” lyder juryns motivering.

Hedersomnämnanden tilldelades också Bostadsbolagets projekt Friskväderstorget i Biskopsgården, Johan Ehrenberg, ETC Sol AB samt Johann Andersson och Liv Elf Karlén, Solelskolan.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.