Verktyget som ska hjälpa fastighetsägare att spara energi

Foto: iStock

Verktyget som ska hjälpa fastighetsägare att spara energi

ANNONS

Annons
Foto: iStock

Nu lanseras en webbapplikation som ska hjälpa självförvaltande bostadsrättsföreningar att minska sin energiförbrukning.

Vad gäller energieffektivisering har många privata och offentliga fastighetsägare kommit ganska långt men för självförvaltande fastighetsägare, som exempelvis bostadsrättsföreningar kan det vara svårare att komma igång med åtgärderna. För att hjälpa dem att komma tillrätta med detta lanseras nu det digitala verktyget Brf Energi.

Brf Energi är en del i ett forskningsprojekt som drivs av Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm i samarbete med Metry, HSB, och ElectriCITY, och finansieras av Energimyndigheten genom programmet E2B2.

Verktyget räknar ut ett jämförelsetal för årlig energianvändning, mätt i kilowattimmar per kvadratmeter, som enligt forskarna gör det möjligt att få en ungefärlig uppfattning om hur energieffektiva olika föreningars byggnader är i jämförelse med varandra. Verktyget visar energidata för både den egna föreningen och för andra föreningar som är anslutna.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.