Urbangreen får miljonuppdrag – bygger gröna tak på campus Albano

Urbangreen får miljonuppdrag – bygger gröna tak på campus Albano

ANNONS

Annons

Urbangreen får en för bolaget historisk order. Företaget ska bygga gröna taklandskap på campus Albano på uppdrag av Skanska för ca 18,3 miljoner kronor.

Under 2018 erhöll Urbangreen en första order för montering av förodlade sedummattor på campus Albano och under 2020 erhölls ytterligare en order för platsbyggnation av sedummiljötak.

– Vi är otroligt stolta över att vi får fortsatt förtroende att bygga gröna taklösningar på campus Albano i nära samarbete med Skanska. Ett campus med dessa hållbara fastigheter ger fantastiskt många positiva effekter både för dem som kommer att vistas på campus men också sett till klimat- samt miljöaspekter, säger Marcus Edvinsson, försäljningschef på Urbangreen.

Totalt ska 6 637 kvadratmeter taklandskap byggas med planteringar, sittytor och smarta gröna lösningar där studenter och forskare kan vistas. Taklandskapen kommer även att vara öppna för allmänheten. Byggstart sker under det andra kvartalet i år och arbetet kommer att fortsätta även under år 2021.

 

Sponsrat innehåll från Bygma

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.