Green Roof Award till Sergelhusets gröna tak

Green Roof Award till Sergelhusets gröna tak

ANNONS

Annons

Scandinavian Green Infrastructure Association utnämner varje år ett projekt med gröna och hållbara tak som vinnare av The Green Roof Award. I år står Sergelhusets grönskande tak som vinnare.

Sergelhuset ligger mitt i Stockholm city vid Sergels torg. På den ombyggda fastigheten har Urbangreen byggt taklandskap på fyra av fastighetens våningsplan. Förutom vattenhållande byggnation och snickerier så har fler än 2000 vårblommande lökar, 400 buskar och fler än 3000 perenner planterats. “De nya vegetationssystemen är multifunktionella i ordets rätta betydelse och adderar värden för biologisk mångfald, dagvattenhantering och rekreation. Generellt är det svårt att inkludera gröna tak på existerande byggnader men det här projektet visar att det är möjligt att förvandla stora ytor till gröna med hög kvalitet,” lyder en del av juryns motivering.

– Vi är otroligt glada och stolta över att Sergelhuset får emotta Green Roof Award. De gröna taklandskapen som vi utvecklat och byggt där är unika och adderar verkligen värde mitt bland betongen i Stockholms city. Vårt team har gjort ett fantastiskt jobb i fint samarbete tillsammans med Veidekke och Vasakronan. Nu ser vi fram emot att utveckla fler befintliga byggnader till gröna och hållbara oaser runt om i Sverige, säger Marcus Ståhl, försäljnings- och produktchef på Urbangreen.

Foto: Vasakronan/TMRW

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.