Urbangreen bygger gröna tak åt Vasakronan

Urbangreen bygger gröna tak åt Vasakronan

ANNONS

Annons

Under slutet av 2020 planeras projektet Nya Kronan, två kontorsbyggnader i centrala Sundbyberg. Greentech-bolaget Urbangreen kommer att bygga gröna tak på fastigheterna på uppdrag av Skanska för drygt 1 miljon kronor.

Nya Kronan uppförs av Skanska på uppdrag av Vasakronan och ska erbjuda moderna och hållbara kontor som smälter in i centrala Sundbybergs stadsprofil. Byggnaderna kommer att motsvara högt ställda hållbarhetskrav, vilket bland annat innefattar installation av en geoenergianläggning, och kommer att LEED-certifieras på högsta nivån, Platinum.

Urbangreen agerar underentreprenör till Skanska och ansvarar för att ca 2 800 kvm egenodlade sedummattor monteras till gröna tak. Sedumet bidrar till förbättrad dagvattenhantering och genom att sänka temperaturerna både inom fastigheten samt i närområdet.

– Vi är glada över förtroendet att få bidra till Nya kronan med vår gröna byggkompetens. Nya kronan är ett spännande projekt som verkligen visar att arkitekter, fastighetsägare och byggherrar alla förstått vikten av att involvera hållbara material för att få hållbara fastigheter, säger Marcus Edvinsson, försäljningschef på Urbangreen.

Uppförande av stomme och invändiga arbeten pågår i nuläget och projektet kommer att vara färdigställt i slutet av 2021.

Foto: Hans-Erik Nygren

 

 

Sponsrat innehåll från Bygma

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.