ANNONS
Trästaden Wendelstrand rekryterar arkitekt från Liljewall
Foto Wallenstam

Trästaden Wendelstrand rekryterar arkitekt från Liljewall

annons
ANNONS

Arkitekten Emelie Silverterna börjar som ansvarig bostadsutvecklare på Wendelstrand där hon ska driva träbranschen framåt.

Wendelstrand i Mölnlycke är ett av Norra Europas största träprojekt med cirka 850 bostäder som utvecklas från ett gammalt stenbrott
vid Landvettersjön. Visionen har samskapats med norska arkitektbyrån Snøhetta som även har ritat områdets landmärke. Målet är att projektet ska gå i bräschen för framtidens träbyggnation och detaljplanen beräknas bli antagen under sommaren – med förväntad byggstart i höst.

Emelie Silverterna kommer senast som uppdragsansvarig arkitekt och marknadsområdesansvarig för bostäder samt styrelseledamot på Liljewall.

– Det känns mycket positivt att välkomna Emelie till oss efter en omsorgsfull process att hitta rätt person. Emelie har en ovanlig bredd, med både erfarenhet av produktutveckling från IKEA, eget designföretag samt över tio års arbete som bostadsritande arkitekt från olika kontor. Hennes engagemang att skapa hållbara, vackra bostäder i kombination med affärssinne och produktutveckling kommer bli en stor tillgång för att genomföra de högt uppsatta visionerna för området, säger Eva Blomberg, projektchef Wendelstrand.

Innovationskluster inom träbyggnation

Wendelstrand samägs av bolagen Next Step och BRA-bygg.

– Det känns oerhört spännande att få möjlighet att bli en del av Next Step, ett bolag som tar sig an utmaningarna inom olika branscher, oavsett om det är att skapa en ”en småskalig blandstad i världsklass”, utmaningar inom hälsa eller att bygga klimatneutrala träbyggnader.

Wendelstrand kommer även att skapa ett innovationskluster inom träbyggnation där forskare, entreprenörer och träindustrin ska kunna mötas och samskapa.

– Jag drivs av utmaningen att tillsammans skapa kostnadseffektiva, hållbara bostäder i trä med hög arkitektonisk nivå. Nu vill vi komma
i kontakt med fler aktörer som vill vara med på vår innovationsresa inom träbyggnation, säger Emelie.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.