TESAB går samman med kylföretag

TESAB går samman med kylföretag

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

20 kylföretag och TESAB bildar Nordic Climate Group med målet att skapa en framträdande aktör inom projektering, installation och service av kyla och värme.

För att kunna möta efterfrågan och hantera marknadsmöjligheterna har en grupp kylföretag och TESAB sökt en strategisk partner med finansiell styrka. Resultatet är Nordic Climate Group, ett ägarbolag som skapats av ett rikstäckande nätverk av lokala kylföretag tillsammans med Capillar. Tillsammans omsätter gruppen 1,3 miljarder kronor och har cirka 500 medarbetare.

– Att ta detta steg nu känns helt rätt för TESAB, säger Anders Ekdahl, styrelseordförande i TESAB. Kylbranschen står inför en konsolidering driven bland annat av ett ökat intresse för hållbarhet- och energieffektivisering. Nu kan vi driva branschens omvandling där gruppen kan erbjuda tekniska lösningar från projektering till färdig anläggning, underhåll och service. Med Capillar som strategisk partner har vi skapat en grupp med nya kylföretag och samtliga TESAB företag. Nu kan vi gemensamt agera rikstäckande genom lokalt etablerade och starka bolag.

Lokal marknadsposition

Grunden i verksamheten är en stark lokal marknadsposition. Därför kommer de bolag som ingår i Nordic Climate Group att behålla sitt lokala varumärke, tidigare ägare kvarstår i sina roller och nuvarande verksamhet inklusive kunduppdragen prioriteras. Gruppens styrka byggs genom att bolagen tillsammans blir konkurrenskraftigare genom inköp, utbildning, teknisk utveckling och gemensam marknadskommunikation. Från och med den 1 augusti 2021 tillträder Mats Åström i Nordic Climate Group, avgående CEO i Sandbäckens, som koncernens CFO och tillförordnad CEO.

Anders Ekdahl

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.