Nordic Climate Group expanderar till Finland

Nordic Climate Group expanderar till Finland

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Kyl- och värmeföretaget MV-Jäähdytys blir en del av Nordic Climate Group. I samband med det etableras Nordic Climate Groups verksamhet i Finland och gruppen når en samlad omsättning på 2,8 miljarder kronor med 61 lokala etableringar.

MV-Jäähdytys har varit verksamma i mer än 50 år. Bolaget erbjuder installation, underhåll och reparationer av kyl- och värmeanläggningar samt storkök. MV har fem servicecenter och erbjuder dygnet-runt-service i hela landet till mer än 45 000 anläggningar. Bolaget har en stark tillväxt med en omsättning över 30 miljoner EUR med cirka 200 anställda.

– Jag är väldigt glad att MV-Jäähdytys blir en del av Nordic Climate Group. Särskilt imponerande är den professionalism och kvalitet som de erbjuder sina kunder. MV:s servicemodell är välutvecklad, vilket är något vi kommer kunna dra lärdomar av i hela gruppen. Därtill har MV en stark entreprenörsanda som harmonierar bra med våra bolag i Sverige och Norge. Vi välkomnar MV till vår grupp och ser fram mot att utbyta erfarenheter när vi tillsammans bygger vidare Nordic Climate Group, säger Fredrik Gren, vd på Nordic Climate Group.

Annons

Fredrik Gren började nyligen som vd och koncernchef på Nordic Climate Group. Han kommer närmast från rollen som koncernchef för Prosero Security Group. Han har tidigare även varit vd för vårdkoncernen Ambea och Menigo Foodservice samt Partner på McKinsey & Company.

Nordic Climate Group ägs av en bred grupp entreprenörer och medarbetare tillsammans med Altor Fund V. Planen är att fortsätta bygga en ledande koncern i norra Europa med stark tillväxt både organiskt och genom ytterligare förvärv.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.