Nordic Climate Group samarbetar med AFRY och Gröna Städer

Nordic Climate Group samarbetar med AFRY och Gröna Städer

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Nordic Climate Group går ihop med AFRY och branschorganisationen Gröna Städer för att lyfta fram hållbarhetsfördelarna av bra kyl- och värmeinstallationer för Sverige.

Inom ramen för detta samarbete kommer en rapport presenteras till sommaren. Rapporten avser peka ut områden där modern kyl- och värmepumpsteknik kan bidra till att lösa samhällsproblem kopplade till klimatomställningen och behovet av att planera för att klara de ambitiösa energieffektiviseringsmålen i både Sverige och EU.

– Vi har riktigt duktiga installatörer som sitter på unik kunskap om hur smarta installationer kan spara energi för både fastigheter, industrier och hela stadsdelar. I den här rapporten vill vi lyfta fram de goda exemplen och visa visa både offentliga aktörer och näringslivets fastighetsbolag vilka besparingar det finns att göra, både ekonomiskt och i klimatutsläpp, säger Anders Ekdahl Head of sales & strategy på Nordic Climate Group.

Annons

– Det här är precis denna typen av holistiskt initiativ som Gröna Städer vill se mer av. Genom att lyfta blicken och även se energi ur ett cirkulärt perspektiv, går det att med enkla medel, och redan existerande teknik, minska klimatpåverkan, säger Alf Karlsson, ordförande för Gröna Städer.

I städerna finns outnyttjade möjligheter till flexibel och sänkt energiförbrukning i fjärrvärmenäten. Därför behöver stadsplaneringen bli mer strategisk och spillvärme och kyla hanteras som möjliga resurser, menar Mattias Andreassen, VP & Head of Business area Buildings på AFRY.

– Vi ser att det finns ett stort behov av en samordnad planering av infrastruktur för värme, kyla och elförsörjning i städerna. Genom att planera för en cirkulär användning av både värme och kyla kan energi sparas på flera håll. Det är jättespännande att tillsammans med Nordic Climate Group kunna visa på den energibesparande potential som finns i kyl- och värmeanläggningar.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.