AFRY avyttrar verksamheten i Ryssland

Foto: Hållbart Byggande

AFRY avyttrar verksamheten i Ryssland

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

AFRY har tecknat ett avtal om att avyttra sitt ryska dotterbolag till den lokala ledningen.

Avyttringen är ett led i AFRYs tidigare kommunicerade beslut att initiera exit från den ryska marknaden. I mars gick bolaget ut med att det inte skulle ta nya projekt i Ryssland och påbörjar en exit med anledning av det pågående kriget i Ukraina.

“Vi fördömer Rysslands invasion av Ukraina, och på AFRY har vi blivit chockade och förfärade över lidandet som det orsakat. Våra tankar går till folket i Ukraina och alla som drabbas. AFRY kommer alltid att stå upp för det vi tror på. Därför har vi beslutat att inte längre ta oss an nya projekt och initierar processen för att avsluta vår verksamhet i Ryssland, givetvis med hänsyn till våra kunder och medarbetare”, sade Jonas Gustavsson, vd och koncernchef på AFRY, när beskedet utannonserades i våras.

Annons

Den lokala ledningens övertagande av AFRYs ryska verksamhet säkerställer en bra lösning för både anställda och kunder, skriver AFRY i ett pressmeddelande.

Avyttringen förväntas vara slutförd under fjärde kvartalet 2022 och därefter kommer den ryska verksamheten att verka under ett annat varumärke. Verksamheten i Ryssland står för mindre än 1% av AFRYs totala omsättning. Det ryska dotterbolaget har för närvarande cirka 125 anställda i Ryssland.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.