AFRY tar inte nya projekt i Ryssland och påbörjar exit

Foto: Hållbart Byggande

AFRY tar inte nya projekt i Ryssland och påbörjar exit

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Mot bakgrund av det pågående kriget i Ukraina har AFRY beslutat att inte ta sig an nya projekt i Ryssland och har samtidigt påbörjat processen för att avsluta sin verksamhet i landet.

– Vi fördömer Rysslands invasion av Ukraina, och på AFRY har vi blivit chockade och förfärade över lidandet som det orsakat. Våra tankar går till folket i Ukraina och alla som drabbas. AFRY kommer alltid att stå upp för det vi tror på. Därför har vi beslutat att inte längre ta oss an nya projekt och initierar processen för att avsluta vår verksamhet i Ryssland, givetvis med hänsyn till våra kunder och medarbetare, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef på AFRY.

AFRYs omedelbara fokus har varit att ta hand om medarbetarna i regionen genom att säkerställa säkerheten för kollegorna i Ukraina. I nuläget utvärderas hur pågående projekt kommer att påverkas och hur företaget kan stötta de 200 medarbetare som är baserade i Ryssland.

Verksamheten i Ryssland motsvarar mindre än 1% av AFRYs totala nettoomsättning 2021. Beslutet förväntas inte att någon materiell inverkan på AFRYs finansiella resultat.

AFRY ser också på hur företaget kan stödja de bredare humanitära insatserna och har gett ett bidrag på 500 000 SEK till UNICEF. Bolagets kollegor runt om i världen samarbetar också i lokala initiativ.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.