ANNONS
Labkyl installerar värme och kyla åt Vasakronan

Labkyl installerar värme och kyla åt Vasakronan

annons
ANNONS

Labkyl har fått i uppdrag av sin beställare Zengun att installera DLE-värmepumpar i Vasakronans om- och tillbyggnad av Kvarteret Nöten 5 vid Solna Strand.

Labkyl levererar och installerar tre DLE-värmepumpar som ska ersätta både fjärrvärme och fjärrkyla. Värmepumparna har en värmeeffekt på mer än 1000 kW. De har en kall sida med frikylfunktion som tas ur 58 stycken geoenergibrunnar. DLE-värmepumparna levererar 70°C varmvatten som leds ut till kontor, konferensrum och andra lokaler i Kv. Nöten 5. Här växlas varmvattnet till värme, ventilation och varmvatten. På samma sätt leds kylan ut i byggnaderna och kyler vid behov samma lokaler.

Certifieras enligt LEED Guld

Installationsarbetet startade strax efter sommaren 2019 med rivningar, anpassningar och byggnationer, i mitten av september drog det egentliga installationsarbetet i gång. Planerad driftsättning och provning är satt till januari 2020.

Kvarteret Nöten 5 är en kontorsfastighet byggd 1986 som nu byggs om och moderniseras till att bestå av tre byggnader som ska bindas samman med en länkbyggnad i glas. Det byggs också en modern gemensamhetsyta mellan husen ner mot vattnet. Totalt renoveras 26 000 kvm. Målet är att fastigheten ska miljöcertifieras enligt LEED Guld.

Foto: Vasakronan/Reflex

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.