Svenskarna önskar mer klimatsmarta hyresvärdar

Foto: iStock

Svenskarna önskar mer klimatsmarta hyresvärdar

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Knappt hälften av svenskarna som bor i flerfamiljshus anser att deras nuvarande hyresvärd eller bostadsrättsförening hanterar miljö-och klimatfrågorna på ett bra sätt, enligt en undersökning som energibolaget Jämtkraft gjort tillsammans med analysföretaget Kairos Future.

Rapporten Hållbar bekvämlighet — bekväm hållbarhetsom Jämtkraft tagit fram tillsammans med analysföretaget Kairos Future, handlar om svenskarnas krav på morgondagens energileverantörer. Anledningen till rapporten är de stora förändringar som energibranschen står inför där ny teknik, klimathot och digitalisering driver på utvecklingen och förändrar förutsättningarna i snabb takt enligt Anders Ericsson, vd Jämtkraft.

– Vi ställer oss frågan om vi går mot evolution eller revolution de närmaste 15 åren? Det är en fråga vi inom energisektorn alla bör försöka svara på. Med den här rapporten vill vi ge en möjlig framtidsbild. Vi tittar på unga omvärldstrender men fokuserar framförallt på hur dagens energikunder och konsumenter ser på framtiden, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Enligt rapporten säger var fjärde svensk att det är deras ansvar att spara energi och klimat och var tredje behöver hjälp med det. Knappt hälften av de tillfrågade som bor i flerfamiljshus anser att deras nuvarande hyresvärd eller bostadsrättsförening hanterar miljö-och klimatfrågorna på ett bra sätt.

– För att hitta rätt i framtidens energilandskap behöver den vanliga konsumenten troligen hjälp och rådgivning. Både när det gäller hur man spar energi på ett bra sätt och att sköta om planeten Jorden. De energibolag och fastighetsägare som kan bidra med detta har troligen mycket att vinna, säger Lars Skoglund, partneransvarig vid Jämtkraft, i pressmeddelandet.

 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.