Skifferakademi ska öka kunskapen om sten

Skifferakademi ska öka kunskapen om sten

ANNONS

Annons

I vår öppnar naturstensleverantören Nordskiffers nya satsning Skifferakademin. Syftet är att öka kunskapen inom användandet av naturmaterial och framförallt sten.

– Skifferakademin är samlingsnamnet på en rad aktiviteter som vi kommer att hålla i vårt nya showroom i Stockholm. Vi kommer ha föredrag om fasadsystem och material så klart, men vill öppna upp för frågor om arkitektur och byggande ur ett bredare perspektiv, berättar Annie Bojing på Nordskiffer som arrangerar Skifferakademin.

Genom att fördjupa sig i vad som gör att arkitekter väljer att rita in vissa material, hur det kommer sig att fastighetsägare föredrar vissa och vad som driver fram att vissa material blir entreprenörernas favoriter, är tanken att skapa en dialog på ett högre plan än det rent praktiska.

– Vi lever i en föränderlig värld med nya krav, tekniker, idéer, normer och regler vilket betyder att vi tvingas in i en konstant utbildningsprocess. Den expertis vi besitter inom sten och fasad och angränsande teman vill vi gärna dela med oss av och samtidigt lär vi oss mer genom de utbyten som sker inom ramen för skifferakademin. Vi som är verksamma i branschen har makt att påverka den och det har vi på individnivå. Vår ambition är att skapa något spännande, roligt och lärorikt där vi som materialleverantörer tillsammans med fastighetsutvecklare, byggare och arkitekter skapar en hub för kunskap som på något sätt berör byggbranschen, säger Annie Bojing.

Den nya skifferakademin öppnar i mars.

Brf Patriam Stocksund, utformat med takskiffer på fasad. Foto: Nordskiffer AB

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.