ANNONS
Nu satsar norska Altaskifer på den svenska marknaden
John Vegar Holten. Foto: Olav Olsen

Nu satsar norska Altaskifer på den svenska marknaden

annons
ANNONS

Naturstensleverantören Zurface Sweden har ingått ett samarbetsavtal med norska Altaskifer A/S. Syftet med samarbetet är att öka marknadens medvetenhet om materialet och försäljningen av altaskiffer i Sverige.

– Skiffer är ett fantastiskt byggmaterial med arbetsmiljömässiga fördelar som också ger en positiv klimateffekt för transporter tack vare materialets styrka, säger Eric Waxin VD, Zurface Sweden.

Skiffer har utvunnits från Alta-stenbrottet i Norge sedan 1850-talet.

– Altaskiffer är känt världen över för sin rustika skönhet, råstyrka och höga kvalitet. Altaskiffer passar till infraprojekt, men även som trädgårdsskiffer och kombineras gärna med andra materialval, säger John Vegar Holten, VD och ägare till Altaskifer A/S.

Zurfacekoncernen etablerade sig för drygt ett år sedan i Sverige med kontor i Stockholm samt lager i övriga Sverige. Koncernen har egen produktion som sker på Bornholm i Danmark.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.