Stenindustrin inrättar designpris för studenter

Stenindustrin inrättar designpris för studenter

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Studenter som går kursen materialdriven design – MDD på Malmö universitet kommer under våren 2021 att kunna delta i en designtävling med uppdraget att formge en innovativ produkt i natursten.

Sveriges Stenindustriförbund genomför designtävlingen i samarbete med produktdesignutbildningen på Malmö universitet. Studenterna som delar i tävlingen får i uppdrag att designa en produkt som i huvudsak är tillverkad i natursten. Den ska ha en innovativ funktion eller förbättra en redan
tillgänglig produkt och kunna serietillverkas av ett svenskt naturstensföretag. Produkter som produceras av restmaterial från naturstensproduktion premieras i bedömningen. Förstapriset består av 10 000 kronor till vinnaren.

Syftet med initiativet är att både öka kunskapen om natursten och materialets egenskaper samt möjligheter, menar Kai Marklin, ordförande för Sveriges Stenindustriförbund.

– Vi har traditionellt varit väldigt fokuserade på sten som ett byggnadsmaterial i Sverige, men internationellt är stendesign en mycket stor marknad. Dessutom ligger stendesign i teknikens framkant och visar att verkligen allt kan tillverkas i sten.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.