SKB satsar på grön obligation för nya investeringar

SKB satsar på grön obligation för nya investeringar

ANNONS

Annons

Stockholms Kooperativa Bostadsförening (SKB) ger ut sin första gröna obligation om 300 miljoner kronor. Syftet med obligationen är att finansiera särskilt miljöinriktade projekt och fastigheter.

Emissionslikviden används för att stötta klimatsmarta investeringar enligt kriterierna för SKBs gröna finansiering som är angivna i det gröna ramverket; Green Bond Framework.

– Som Stockholms största privata hyresrättsaktör och som både bostadsbyggare och evighetsförvaltare, har SKB goda förutsättningar att bidra till såväl egen som Stockholms hållbarhet, säger Eva Nordström, vd SKB.

Investeringarna kommer att omfatta utveckling, förvärv och / eller färdigställande av bostäder med miljöcertifiering, uppger SKB. Det kan också bestå av insatser i nybyggnation med minst 25 % lägre energianvändning än vad nationella byggnormer och regler kräver. För det befintliga fastighetsbeståndet kan det innebära en reducering av energiförbrukningen på minst 25 %. Ytterligare ett utvecklingsområde är användande av förnyelsebara energikällor.

Kvarteret Basaren på Kungsholmen, en lågenergibyggnad med 44 lägenheter som SKB just ny bygger. Illustration: Wingårdhs

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.