SGBC kompletterar med BREEAM In-Use

SGBC kompletterar med BREEAM In-Use

ANNONS

Annons

Nu står det klart att Sweden Green Building Council (SGBC) kompletterar sina redan befintliga hållbarhetscertifieringar med det internationella systemet BREEAM In-Use (BiU) från Building Research Establishment.

BREEAM In-Use innebär ett heltäckande system som inkluderar en byggnads olika miljöaspekter och påverkan som exempelvis energi, vatten, material och kemikalier, ekologi på platsen, transporter samt avfallshantering. Den senaste manualversionen, version 6, som släpptes förra året har nu vässats ytterligare inom bland annat klimatanpassning och resurser.

– Det känns bra och viktigt att vi nu inkluderar BREEAM In-Use i vårt erbjudande till alla fastighetsägare som vill äga och förvalta byggnader hållbart. Certifieringssystemet och våra experter på SGBC är ett stöd för de aktörer inom samhällsbyggnadssektorn som önskar bidra till Sveriges klimatomställning genom att hållbarhetssäkra sina befintliga byggnader, säger Sabina Jonestrand, Chef för BREEAM och hållbar infrastruktur på SGBC.

SGBC kommer erbjuda introduktionsutbildningar på svenska, skapa ett kunskapsnätverk för BREEAM In-Use på den svenska marknaden och även genomföra utvecklingsinsatser, bland annat genom översättningar av verktyg.

– Vi och hela samhällsbyggnadssektorn har länge arbetat med hållbarhetscertifieringar av nyproduktion men vi vet att den befintliga bebyggelsen är minst lika viktig för att klara klimatmålen. Med BREEAM In-Use bidrar vi ytterligare till nationella och internationella hållbarhetsmål och det är ett bra komplement till vårt svenska system för befintliga byggnader: Miljöbyggnad i Drift, säger Lotta Werner Flyborg, vd SGBC.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.