Ny byggutbildning ska ge mer kunskap om säkerhetskultur

Ny byggutbildning ska ge mer kunskap om säkerhetskultur

ANNONS

Annons

Hösten 2021 startar en ny yrkeshögskoleutbildning till arbetsmiljöingenjör inom byggsektorn på Folkuniversitetet i Gävle. Utbildningen kommer bland annat att fokusera på arbetsmiljökunskap, säkerhetskultur och systematiskt arbetsmiljö- och säkerhetsarbete.

Utbildningen kom till efter att branschorganisationen Håll nollan kontaktade Folkuniversitetet för att höra sig för om möjligheten att starta en arbetsmarknadsingenjörsutbildning med fokus på byggsektorn. I september startar den nya distansledda utbildningen som omfattar 4 terminers studier på 75 %.

– Målgruppen är de som redan arbetar inom byggsektorn och vill utbilda sig vidare inom arbetsmiljö.  Ambitionen att skapa tryggare och säkrare byggarbetsplatser är en omfattande och ständigt pågående process och vi räknar därför med ett stort intresse för utbildningen, säger utbildningsledare Torun Schmitz.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.