NREP förvärvar hyresbostadsprojekt i Salem

NREP förvärvar hyresbostadsprojekt i Salem

ANNONS

Annons

Bolaget förvärvar hyresbostadsprojektet Norra Vitsippan i Salem för 270 miljoner kronor från Skanska Hyresbostäder som utveckla byggnaderna.

– Vi vill bidra med nya, attraktiva och hållbara bostäder i växande storstadsregioner. Därför är vi extra glada över att kunna etablera oss som långsiktig ägare och förvaltare av Norra Vitsippan, som kommer ge fler yngre människor i Storstockholm möjligheten att få en bostad. NREP har ett gott samarbete med Skanska sedan tidigare och vi har även i detta projekt uppskattat att arbeta med en aktör vars fokus på framförallt hållbarhet går i linje med vårt, säger Rickard Langerfors, ansvarig för bostäder på NREP.

Projektet omfattar 108 bostäder fördelade på sju byggnader om två till fyra våningar. Byggnaderna uppförs med trästomme och utrustas med bland annat bergvärme och solpaneler. Byggstarten är planerad till februari 2020 och färdigställandet till tredje kvartalet 2021 och tillträdet beräknas till slutet av 2021.

– För oss är det viktigt att tillföra hyresrätter och bidra till en mångfald i boendeformer. I detta projekt i Salem tar vi särskilt starka kliv inom viktiga hållbarhetsområden såsom träbyggnation och energieffektivitet. NREP har sedan tidigare förvärvat ett antal projekt från Skanska och vi delar värdegrunden om en hållbar samhällsutveckling, säger Britta Cesar Munck, regionchef Hyresbostäder, Skanska Sverige.

Detta blir NREPs fjärde bostadsprojekt i Stockholm-Mälardalsregionen.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.