Ngenic har utsetts till Årets framtidsföretag

Ngenic har utsetts till Årets framtidsföretag

ANNONS

Annons

Energieffektiviseringsföretagen (EEF) har utsett energiteknikföretaget Ngenic till Årets framtidsföretag 2019. Bolaget prisas för sin teknikkunskap,
framåtanda och innovationslust som samtidigt lyckas skapa kundvänlig teknik.

– Ngenic förstår vikten av kundanpassade affärsmodeller och kan även tala med beslutsfattare. Deras system möjliggör förbättrade elnät och tekniken är viktig i ett framtida 100% förnybart energisystem, skriver EEF i sitt pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt roligt att bli uppmärksammade för det arbete vi gör tillsammans med energibolag och fastighetsägare. Genom att digitalisera och automatisera samverkan så går det att kombinera komfortökning, energieffektivisering och en resurseffektiv energileverans. Det vi gör har man sagt är omöjligt att kombinera, men tack vare kunder som tror på oss har vi kunnat visa att det är möjligt säger Björn Berg, VD på Ngenic.

Ngenic startades 2010 och fokuserar på att bygga en plattform för det smarta hemmet. Företaget har valt att starta med en intelligent termostat som fungerar som en extra hjärna till uppvärmningen av hus. Ngenics system sparar energi samtidigt som det ger bättre och jämnare inomhusklimat. Systemet möjliggör även förbättrade elnät genom att se till att använda mindre energi till uppvärmningen under kritiska timmar med hög last på elnätet. Genom att styra användningen, istället för att enbart styra produktionen av energi, förenklar bolaget integration av förnybar energi på elnätet, konstaterar EEF. Ett av Ngenics senaste projekt har gått ut på att digitalisera fjärrvärmenätet i Åre.

Björn Berg. Foto: Ngenic

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.