ANNONS
Marks kommun har landets första Svanenmärkta skola

Marks kommun har landets första Svanenmärkta skola

annons
ANNONS

Strömskolan i Kinna är först ut med att klara Svanens krav på skolbyggnader.

Strömskolan har invigt en tre våningar hög tillbyggnad till den befintliga skolan. Musiksal, hemkunskapssal, bibliotek, klassrum för förskoleklasser och för årskurs två har byggts enligt Svanens krav. Bygget invigdes 26 september med Miljömärkning Sverige och entreprenören Skanska med flera på plats.

– Det känns stort att vi är Sveriges första Svanenmärkta skola, och det är vi väldigt stolta över. Vi har fått väldigt positiva reaktioner. Både föräldrar, barn och anställda märker att de kommer in i en behaglig miljö och trivsam atmosfär. Det känns väldigt positivt att Marks kommun jobbar för hållbar utveckling eftersom det hänger ihop med våra pedagogers arbete för hållbar utveckling och lärande för eleverna, säger Anneli Andersson, tf rektor Strömskolan.

– En god och hälsosam studiemiljö främjar inlärningen, vilket naturligtvis är viktigt för barn i skolåldern. Vi hoppas att fler kommuner och andra beställare gör som Marks kommun och väljer att bygga enligt Svanens kriterier, säger Elinor Holén, produktspecialist på Miljömärkning Sverige.

Urban Johnsson, projektchef på Skanska, Elinor Holén, produktspecialist på Miljömärkning Sverige, Kerstin Carlzon, bitr. rektor och Anneli Andersson, tf. rektor på Strömskolan. Foto: Josef Andersen

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.