ANNONS
Många föräldrar oroliga för bostadsbristen

Många föräldrar oroliga för bostadsbristen

annons
ANNONS

Enligt en ny Sifo-undersökning oroar sig varannan förälder för hur deras barn kommer att drabbas av bostadsbristen.

Var tredje person mellan 18 och 30 år saknar i dag ett eget hem. 62 procent är rädda för att deras barn ska drabbas och siffran är ännu högre i storstadsregionerna. De främsta orsakerna till oron är att barnens nuvarande och framtida ekonomi inte ska räcka till för att få ihop boendekostnaderna. Undersökningen har genomförts på uppdrag av Skanska.

– Bristen på bostäder innebär exempelvis att studenter måste välja bort utbildningar. Det kan få stora negativa konsekvenser på ett rent personligt plan men på sikt även på samhället i stort. För att få fram bostäder som studenter har råd med är den viktigaste åtgärden att öka rörligheten i det befintliga beståndet för de nya bostäderna kommer aldrig att vara de billigaste, säger Magnus Lambertsson, marknadschef Skanska Nya Hem.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.