Stångåstadens vd blir ordförande för europeiskt bostadsnätverk

Foto: Lasse Hejdenberg

Stångåstadens vd blir ordförande för europeiskt bostadsnätverk

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Fredrik Törnqvist, vd för det allmännyttiga bostadsbolaget Stångåstaden i Linköping, tar över ordförandeskapet för de 38 medlemsbolagen i nätverket Eurhonet.

Den 22 oktober tog Sverige över ordförandeklubban för nätverket vars syfte är att främja kunskapsutbyte mellan europeiska bostadsbolag och bevaka bostadsfrågorna inom EU. Eurhonet bildades 2006 och är ett nätverk för bostadsbolag från Sverige, Tyskland, Frankrike, Italien, England, Österrike och Danmark, och förfogar över sammanlagt 1,2 miljoner bostäder.

Integration och energieffektivisering

Nätverket syftar till att medlemmarna ska få möjlighet att arbeta och lära av varandra, utveckla nya idéer och förnya tillsammans. Organisationen arbetar som huvudinriktning med benchmark för att hitta best practise och lära av varandra. Arbetet bedrivs i ett antal topic groups exempelvis inom integration, om- och nybyggnation, energieffektivisering, åldrande befolkning, digitalisering och olika EU-projekt. Eurhonet har kontor i Bryssel och ägnar sig också åt att bevaka bostadspolitik och finansieringsmöjligheter i Europa.

Annons

– Det känns fantastiskt roligt att få den stora äran att representera alla våra medlemsbolag, verksamma i sju länder. Då jag har haft förmånen att vara verksam i styrelsen i flera år ser jag nu fram emot att ta över ordförandeklubban. Under mitt ordförandeskap kommer vi att fortsätta driva bostadsfrågor på bred nivå och lägga särskilt fokus på hur våra medlemmar ska återstarta efter covid-19, säger Fredrik Törnqvist.

Bostadsmarknaden, systemen och förutsättningarna ser väldigt olika ut i olika länder men det som förenar ligger i det dagliga arbetet, vilket är väldigt lika, påpekar Fredrik Törnqvist.

– Vi har alla samma utmaningar. Jag tycker det är viktigt att höja blicken och våga titta utanför våra egna gränser. Vi är bra på mycket i Sverige men det finns förstås väldigt mycket att lära av våra kollegor i Europa, säger Fredrik Törnqvist.

 

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.