Stångåstaden bygger fler bostäder i Ebbepark

Stångåstaden bygger fler bostäder i Ebbepark

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Stångåstaden har skrivit kontrakt med ED Bygg om att bygga ytterligare 105 nya bostäder i Linköpings nya stadsdel Ebbepark.

Bostäderna byggs i kvarteret Labbet som är det tredje kvarteret där Stångåstaden bygger bostäder i Ebbepark. Det är framför allt lite mindre lägenheter med 1-3 rum och kök som byggs med planerad inflyttning 2024. 48 av bostäderna kommer att riktas till seniorer där de som hyr bostad utöver sin lägenhet får tillgång till olika typer av gemensamma lokaler och aktiviteter.

– I Ebbepark utmanar vi branschen och oss själva när det gäller hur vi bygger och upphandlar. Allt i syfte att få så hållbara fastigheter och miljöer som möjligt. ED Bygg arbetar redan med oss i pågående nyproduktion i området och vi har stort förtroende för att de kommer kunna bidra till att förverkliga vår vision om ett hållbart Ebbepark, säger Fredrik Törnqvist, vd Stångåstaden.

Annons

Höga hållbarhetskrav har ställts i upphandlingen, vilket bland annat resulterar i miljöklassade hus med smart värmeförsörjning.

– Med projekt Labbet i Ebbepark sätter verkligen Stångåstaden an tonen för hållbarhetsfokus. Vi är inspirerade och redo att möta nya utmaningar för vår bransch, vi ser att vårt egna hållbarhetsarbete dockar in väl i de målbilder som beställaren har. Det kommer vara inspirerande och utvecklande att tillsammans utveckla projektet. Det kommer också ställa nya krav på oss som entreprenörer vilket vi välkomnar, säger Henrik Eklund, affärschef på ED Bygg.

Husen klassas enligt Miljöbyggnad Silver och får solceller på taket för all fastighetsel. Husen kommer även att ha ett geolager som består av ett antal borrhål djupt ner i berget som förser husen med värme under vintern och viss kyla under sommaren. Självreglerande värmeförsörjningssystem  möjliggör också en effektivare temperaturreglering av bostäderna.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.